Водещи новини

Първи поглед към Buick Envision 2024: Семейна прилика

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор
Buick Envision 2024 1

Buick Envision 2024 е петместен SUV, който често е пренебрегван. Но марката е подложена на мащабно обновяване и това включва компактния SUV, който GM внася от Китай.

Двуредовият SUV е преработен отвътре и отвън. Освежаването привежда стила му в съответствие с Buick Envista и Buick Encore GX – два субкомпактни кросоувъра, отличаващи се с достъпната си цена. За по-големия Envision това означава обновяване на радиаторната решетка и предния капак с новото лого на Buick, монтирано на рестилизирания капак. Новите LED фарове и задни светлини продължават крилатата визия. В задната част новата задна броня е с обновена емблема и раздвижен дизайн, заимстван от концепцията Wildcat EV. Налице е нова цветова палитра, която добавя Calypso Blue Metallic и Smokey Amethyst Metallic.

Непроменен е 2,0-литровият турбокомпресор I-4 с мощност 228 к.с. и 258 Нм с деветстепенна автоматична трансмисия. Но няма версия с предно предаване; задвижването на всички колела вече е стандартно за всички нива на оборудване.

Buick Envision 2024 2

Sport Touring е новата версия на оборудването

Говорейки за модификации: За 2024 г. Envision преминава към новата гама на марката, която продължава да предлага базов модел Preferred и върхово ниво Avenir, но средното ниво Essence е заменено от Sport Touring (или ST) в опит да се задоволи още повече потребността на всеки от купувачите. За тази цел при ST има стандартни 20-инчови джанти с покритие карбон металик, а при Avenir – 20-инчови джанти с покритие перлен никел. Базовият Preferred е обут с 18-инчови джанти.

Envision е с петзвенно предно и задно окачване в цялата гама и добавя технологията Continuous Damping Control като стандартно оборудване при Avenir.

За да затвърди позицията си на автомобил за млади семейства, Envision разполага с най-много стандартни функции за безопасност в Buick до момента. Тя вече включва адаптивен круиз контрол; автоматично аварийно спиране на кръстовище, както и спиране на пешеходци, велосипедисти и задно преминаващи автомобили; пространствено виждане; асистент за управление в мъртвата зона; и интелигентни автоматични дълги светлини.

Buick Envision 2024 3

Вътре в Buick Envision 2024

Влезте в Buick Envision 2024 и първото нещо, което ще забележите, е новият 30,0-инчов дисплей – най-големият в своя сегмент – на преработеното арматурно табло. Дисплеят на водача и централният сензорен екран са разположени под едно стъкло. Той може да бъде персонализиран за предпочитания от вас изглед, а водачите могат да добавят приложения към информационно-развлекателната система. Envision разполага и с head-up дисплей, част от стандартния технологичен пакет, който включва и премиум звукова система Bose с девет високоговорителя.

Централната конзола също е преработена, седалките са обновени, безжичното зареждане е стандартно, а в ST има нов волан с кожена тапицерия и плоско дъно. Има и нови цветове на интериора: Гранат с ебони и хладно сиво с шистово синьо. Buick продължава да набляга на тихия салон със своята технология QuietTuning за блокиране на външния шум.

Buick Envision 2024 4

Envision 2024 ще бъде пуснат в продажба това лято с начална цена от 37 295 долара за версията Preferred, 39 795 долара за версията ST и 48 395 долара за върховото изпълнение Avenir. Конкуренцията включва Acura RDX, Lincoln Corsair и Genesis GV70.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл
© 2024 AutoDir.bg - Актуални новини за автомобили.